Inloggen leden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 • De Maatschappij:
  Verbindend, inspirerend en vernieuwend!

  Ons ideaal is om bij te dragen aan een ondernemende samenleving. Wij moeten allemaal ondernemend zijn, uitdagingen durven aan te gaan en met een open blik de wereld in kijken om met elkaar ons land goed te bewaren en door te geven aan nieuwe generaties.

   

  Lees verder

  De Maatschappij:
  Openbaar Bestuur

  Zolang De Maatschappij bestaat hebben vertegenwoordigers van de overheid een belangrijke rol gespeeld. Dat blijkt uit ons ledenbestand dat voor circa 25% bestaat uit vertegenwoordigers van overheid, departementen, provincies en gemeenten. In de praktijk zijn het vaak de hogere ambtenaren en bestuurders die actief zijn in ons netwerk.

   

  De Maatschappij:
  Kennisinstellingen

  Educatie is misschien wel de best denkbare term om de idealen en doelstellingen van De Maatschappij zo kort mogelijk samen te vatten. Het belang van educatie is altijd bepalend geweest in de activiteiten van De Maatschappij. In ons ledenbestand en onder onze bestuursleden zijn vertegenwoordigers te vinden uit alle vormen van onderwijs.

   

  De Maatschappij:
  Bedrijfsleven

  Het ledenbestand van De Maatschappij bestaat voor meer dan 65% uit vertegenwoordigers van het private bedrijfsleven. Dat varieert van de bekende multinationals als Shell, Philips en Unilever tot een nieuwe generatie zelfstandige ondernemers uit bestaande en nieuwe business sectoren.

   

   

  Prinsjesfestival

  Dit jaar wordt voor de tweede keer het Prinsjesfestival georganiseerd. Een festival dat in het teken staat van Prinsjesdag, de presentatie van de jaarlijkse begroting van het kabinet. Daaromheen worden diverse festiviteiten georganiseerd. Centraal thema is het 200 jaar bestaan van Prinsjesdag. Lees verder | Reageren

  De Maatschappij op Youtube

  Met video's van congressen, seminars en bijeenkomsten!

  Korte impressie van het jaarcongres 2014 met thema Veerkracht op 27 juni in Zutphen. De compilatie van beelden laat een sfeer en indruk zien van het jaarlijkse congres van De Maatschappij. Er zijn twee filmpjes gemaakt over het jaarcongres.

  Klik hier om naar het youtube kanaal van De Maatschappij te gaan om het andere filmpje te bekijken!

  De Maatschappij schenkt historische kunstschatten

  De Maatschappij heeft een selectie van haar eigendommen aan historische kunstschatten geschonken aan het Nederlands Openluchtmuseum om te exposeren voor het algemeen publiek van het museum. Het Openluchtmuseum en De Maatschappij tekenden daartoe een overeenkomst tijdens het jaarcongres van De Maatschappij op vrijdag 27 juni 2014. De historische objecten zijn kenmerkend voor de rol van De Maatschappij in de Nederlandse samenleving. Het congres werd dit jaar gerealiseerd door het 100-jarig jubilerend departement Zutphen.

   

  Lees verder | Reageren

  Het oudste netwerk van Nederland

  Opgericht in 1777 en ook nu nog een levende vereniging met ruim 3000 leden! Ontdek de bewogen geschiedenis van De Maatschappij van de oprichting in 1777 in de tijd van Voltaire en Rousseau tot het heden.

  Vergadering des Oeconomischen Taks. Eerst gehouden in de zaal van het diaconie Huijs te Haerlem.

  Klik hier voor een overzicht van de geschiedenis van De Maatschappij
   

  Evenementenkalender
  02 sep Borrel in de Tuinkamer van de Stichting de Hof Van Wouw
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: 's-Gravenhage Tijd : 18:00-20:00
  03 sep Uitreiking Techniekprijs 3 september 2014
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Zaanstreek-Waterland Tijd : 19:00-22:30
  04 sep "Met elkaar, voor elkaar"
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Deventer Tijd : 12:00-14:00

  In de prijzen vallen

  Prijzen en netwerken. Wat heeft dat nu w...
  Lees verder

  Even Voorstellen – Sebastiaan de Kriek, nieuw lid hoofdbestuur

  In de algemene ledenvergadering van vrijdag 27 juni jl. is Sebastiaan de Kriek (1970) benoemd tot lid van het hoofdbestuur.Lees verder

  De Maatschappij Belangen over het Jaarcongres 2014 is uit!

  Maatschappij Belangen is het magazine voor de leden van De Maatschappij. Met nieuws over de bijeenkomsten, initiatieven en activiteiten van De Maatschappij.

  In deze vierde editie blikken wij terug op het jaarcongres 2014 met het thema 'Veerkracht', dat vrijdag 27 juni jl. in Zutphen werd gehouden, georganiseerd door het Departement Zutphen.

  Klik hier om naar de PDF te gaan

   

  Sprekerskabinet

  De Maatschappij organiseert bijeenkomsten met prominente sprekers uit het bedrijfsleven, de overheid en de kennisinstellingen. Ook nieuwsgierig naar de sprekers van De Maatschappij? Naar sprekerskabinet


   

  Powered by Utilize Business Solutions B.V.