Inloggen leden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 • De Maatschappij:
  Verbindend, inspirerend en vernieuwend!

  De Maatschappij is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek en inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Onze vereniging bestaat al bijna 240 jaar en heeft ruim 2500 leden in 26 lokale departementen; van Drenthe tot Zeeland. 

   

  Lees verder

  De Maatschappij:
  Openbaar Bestuur

  Zolang De Maatschappij bestaat hebben vertegenwoordigers van de overheid een belangrijke rol gespeeld. Dat blijkt uit ons ledenbestand dat voor circa 25% bestaat uit vertegenwoordigers van overheid, departementen, provincies en gemeenten. In de praktijk zijn het vaak de hogere ambtenaren en bestuurders die actief zijn in ons netwerk.

   

  De Maatschappij:
  Kennisinstellingen

  Educatie is misschien wel de best denkbare term om de idealen en doelstellingen van De Maatschappij zo kort mogelijk samen te vatten. Het belang van educatie is altijd bepalend geweest in de activiteiten van De Maatschappij. In ons ledenbestand en onder onze bestuursleden zijn vertegenwoordigers te vinden uit alle vormen van onderwijs.

   

  De Maatschappij:
  Bedrijfsleven

  Het ledenbestand van De Maatschappij bestaat voor meer dan 65% uit vertegenwoordigers van het private bedrijfsleven. Dat varieert van de bekende multinationals als Shell, Philips en Unilever tot een nieuwe generatie zelfstandige ondernemers uit bestaande en nieuwe business sectoren.

   

   

  Opleiding van de ouders mag kansen kinderen niet bepalen

  Goed onderwijs met gelijke kansen voor alle leerlingen. Zij moeten hun capaciteiten en talenten kunnen ontwikkelen, ongeacht het opleidingsniveau van hun ouders. Lees verder | Reageren

  Jaarcongres 2016 "De Duurzaam Dynamische Delta"

  Schaalvoordelen? Bestaan die nog? Lees verder | Reageren

  Zomersluiting landelijk bureau

  Het landelijk bureau van De Maatschappij is gesloten van
  maandag 25 juli tot en met zondag 7 augustus 2016.
  Wij wensen u een hele fijne zomer!

  Over De Maatschappij

  De Maatschappij is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit openbaar bestuur, bedrijfsleven en kennisinstellingen. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek en inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Onze vereniging bestaat al bijna 240 jaar en heeft bijna 30 lokale departementen; van Drenthe tot Zeeland. We zijn er trots op dat Koning Willem Alexander onze beschermheer is.

  We nemen initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. Onze departementen organiseren bijeenkomsten, we organiseren jaarlijks een landelijk congres en initiëren maatschappelijke projecten. Iedereen is van harte welkom bij De Maatschappij.  Kijk naar al onze departementen en evenementen.

  Evenementenkalender
  16 aug Zomerborrel
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Zutphen Tijd : 17:00-19:00
  22 aug ALV en boottocht
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Leiden Tijd : 17:00-21:00
  25 aug 25 augustus Fieldtrip: LNG-importterminal met toegang tot Noordwest-Europa
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Rotterdam Tijd : 16:00-19:00

  De Europese politieke les van het gaspedaal

  Groot-Brittanniƫ ligt eruit. Het Verenig...
  Lees verder

  Departement Oost-Brabant viert 80-jarig jubileum

  Dan vier je als netwerkvereniging je 80-jarig jubileum....Lees verder

  Lees hier de digitale nieuwsbrief van De Maatschappij met nieuws over de bijeenkomsten, inspirerende initiatieven, activiteiten en een stukje historie van De Maatschappij.

                                  

  De Maatschappij als leerbedrijf

  Vanaf nu is De Maatschappij geregistreerd als erkend leerbedrijf, dit schept de mogelijkheid om op het landelijk bureau met stagières te gaan werken. Kent u iemand voor wie dit wellicht interessant zou kunnen zijn, dan horen wij dat graag.

  Powered by Utilize Business Solutions B.V.