Inloggen leden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 • De Maatschappij:
  Verbindend, inspirerend en vernieuwend!

  De Maatschappij is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek en inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Onze vereniging bestaat al bijna 240 jaar en heeft ruim 2500 leden in 26 lokale departementen; van Drenthe tot Zeeland. 

   

  Lees verder

  De Maatschappij:
  Openbaar Bestuur

  Zolang De Maatschappij bestaat hebben vertegenwoordigers van de overheid een belangrijke rol gespeeld. Dat blijkt uit ons ledenbestand dat voor circa 25% bestaat uit vertegenwoordigers van overheid, departementen, provincies en gemeenten. In de praktijk zijn het vaak de hogere ambtenaren en bestuurders die actief zijn in ons netwerk.

   

  De Maatschappij:
  Kennisinstellingen

  Educatie is misschien wel de best denkbare term om de idealen en doelstellingen van De Maatschappij zo kort mogelijk samen te vatten. Het belang van educatie is altijd bepalend geweest in de activiteiten van De Maatschappij. In ons ledenbestand en onder onze bestuursleden zijn vertegenwoordigers te vinden uit alle vormen van onderwijs.

   

  De Maatschappij:
  Bedrijfsleven

  Het ledenbestand van De Maatschappij bestaat voor meer dan 65% uit vertegenwoordigers van het private bedrijfsleven. Dat varieert van de bekende multinationals als Shell, Philips en Unilever tot een nieuwe generatie zelfstandige ondernemers uit bestaande en nieuwe business sectoren.

   

   

  Koppert Cress is verkozen tot duurzaamste bedrijf van Nederland

  Ledverlichting in de kas, zonnepanelen op het dak en warmteopslag in de grond. Koppert Cress is verkozen tot duurzaamste bedrijf van Nederland. Eigenaar Rob Baan: ‘Duurzaamheid begint vooral met een gezond product.’

  Lees hier verder.

  Winnaars Koning Willem I Prijs 2016 en Koning Willem I Plaquette 2016 bekend

  Koninklijke Philips N.V. (categorie Grootbedrijf), TOBROCO Machines (categorie MKB) en Koppert Cress B.V. (Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap) hebben vanavond uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima de Koning Willem I Prijs en Koning Willem I Plaquette 2016 ontvangen. Lees hier het volledige verslag.

  Opleiding van de ouders mag kansen kinderen niet bepalen

  Goed onderwijs met gelijke kansen voor alle leerlingen. Zij moeten hun capaciteiten en talenten kunnen ontwikkelen, ongeacht het opleidingsniveau van hun ouders. Lees verder | Reageren

  Jaarcongres 2016 "De Duurzaam Dynamische Delta"

  Schaalvoordelen? Bestaan die nog? Lees verder | Reageren

  Over De Maatschappij

  De Maatschappij is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit openbaar bestuur, bedrijfsleven en kennisinstellingen. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek en inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Onze vereniging bestaat al bijna 240 jaar en heeft bijna 30 lokale departementen; van Drenthe tot Zeeland. We zijn er trots op dat Koning Willem Alexander onze beschermheer is.

  We nemen initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. Onze departementen organiseren bijeenkomsten, we organiseren jaarlijks een landelijk congres en initiëren maatschappelijke projecten. Iedereen is van harte welkom bij De Maatschappij.  Kijk naar al onze departementen en evenementen.

  Evenementenkalender
  29 jun Algemene ledenvergadering De Maatschappij
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Landelijk bureau Tijd : 16:00-19:30
  30 jun 30 juni: Op bezoek bij het Cambridge Innovation Center
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Rotterdam Tijd : 12:00-14:00
  30 jun Bijeenkomst: vluchtelingen in de Zaanstreek + ALV
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Zaanstreek-Waterland Tijd : 12:00-14:00

  De Maatschappij door de ogen van een student!

  Hallo! Mijn naam is Willem-Jan Velderm...
  Lees verder

  De klasse van ons onderwijs

  Juni 2016, de maand van de eindexamens. Geslaagden vieren hun feest. Vlag uit, schooltas in top.Lees verder

  Lees hier de digitale nieuwsbrief van De Maatschappij met nieuws over de bijeenkomsten, inspirerende initiatieven, activiteiten en een stukje historie van De Maatschappij.

                                  

  De Maatschappij als leerbedrijf

  Vanaf nu is De Maatschappij geregistreerd als erkend leerbedrijf, dit schept de mogelijkheid om op het landelijk bureau met stagières te gaan werken. Kent u iemand voor wie dit wellicht interessant zou kunnen zijn, dan horen wij dat graag.

  Powered by Utilize Business Solutions B.V.