Inloggen leden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 • De Maatschappij:
  Verbindend, inspirerend en vernieuwend!

  De Maatschappij is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek en inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Onze vereniging bestaat al bijna 240 jaar en heeft ruim 2500 leden in 26 lokale departementen; van Drenthe tot Zeeland. 

   

  Lees verder

  De Maatschappij:
  Openbaar Bestuur

  Zolang De Maatschappij bestaat hebben vertegenwoordigers van de overheid een belangrijke rol gespeeld. Dat blijkt uit ons ledenbestand dat voor circa 25% bestaat uit vertegenwoordigers van overheid, departementen, provincies en gemeenten. In de praktijk zijn het vaak de hogere ambtenaren en bestuurders die actief zijn in ons netwerk.

   

  De Maatschappij:
  Kennisinstellingen

  Educatie is misschien wel de best denkbare term om de idealen en doelstellingen van De Maatschappij zo kort mogelijk samen te vatten. Het belang van educatie is altijd bepalend geweest in de activiteiten van De Maatschappij. In ons ledenbestand en onder onze bestuursleden zijn vertegenwoordigers te vinden uit alle vormen van onderwijs.

   

  De Maatschappij:
  Bedrijfsleven

  Het ledenbestand van De Maatschappij bestaat voor meer dan 65% uit vertegenwoordigers van het private bedrijfsleven. Dat varieert van de bekende multinationals als Shell, Philips en Unilever tot een nieuwe generatie zelfstandige ondernemers uit bestaande en nieuwe business sectoren.

   

   

  Jaarcongres 2015 legt verbinding tussen ontwikkeling en voedselvoorziening

  Historische locatie in Veenhuizen plek voor inspirerend jaarcongres met het thema: Het geweten van het eten. Lees verder | Reageren

  Kracht in de Binnenstad van Den Haag

  Het Nederlandse verdienvermogen is een thema dat velen bezig houdt. Voor welke uitdagingen staan we en wat moet de verdienstrategie voor de komende jaren en de langere termijn zijn? Lees verder | Reageren

  Over ons

  De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel, kortweg De Maatschappij, is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen. Van zzp’er tot wethouder, van directeur tot docent. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek. En inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Ook nemen we initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. Onze vereniging bestaat al bijna 240 jaar en heeft ruim 2500 leden in 26 lokale departementen; van Drenthe tot Zeeland. We zijn er trots op dat Koning Willem Alexander onze beschermheer is.

  Onze activiteiten
  De departementen organiseren bijeenkomsten met inspirerende sprekers, bedrijfsbezoeken en masterclasses. Daarnaast is er ieder jaar een landelijk congres rond een actueel thema. Het verbinden van overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen staat steeds centraal. De Maatschappij initieert ook maatschappelijke projecten, die daarna zelfstandig verder gaan. Zo waren we betrokken bij het ontstaan van Nyenrode, Teleac en de Jaarbeurs.

  We organiseren activiteiten rond het Groeidebat, dat draait om de vraag waarmee Nederland in de toekomst zijn geld mee wil verdienen. Ook werken we samen met de Koning Willem 1 Prijs voor succesvolle ondernemingen en met stichting Pet’je af, die onderwijs organiseert voor kinderen in achterstandssituaties.

  Kom ook!
  Wil je ook met een open blik de wereld inkijken, inspiratie opdoen en meedenken over maatschappelijke en economische vraagstukken? Je bent van harte welkom bij De Maatschappij. Iedereen die actief wil deelnemen, kan lid worden. Maar gewoon een keer langskomen op een van onze bijeenkomsten kan ook. Kijk naar al onze departementen en evenementen.

  Evenementenkalender
  01 jun Algemene Ledenvergadering
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Apeldoorn en Epe Tijd : 11:00-12:00
  01 jun Handelsbanken Apeldoorn, heerlijk conservatief bankieren!
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Apeldoorn en Epe Tijd : 12:00-14:00
  01 jun Sneak Preview Waterliniemuseum
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Utrecht Tijd : 15:45-19:00

  Moet je je aan een afspraak houden?

  De diamant van Midden-Nederland

  Succesvol project van departement Noordwest Veluwe en Flevoland gaat zelfstandig verder!Lees verder

  Maatschappij Belangen 2015

  Maatschappij Belangen is hét digitale magazine voor de leden van De Maatschappij. Met nieuws over de bijeenkomsten, inspirerende initiatieven en activiteiten van De Maatschappij.

  Klik hier voor de nieuwste Maatschappij Belangen!

  Powered by Utilize Business Solutions B.V.