Inloggen leden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 • De Maatschappij:
  Verbindend, inspirerend en vernieuwend!

  De Maatschappij is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek en inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Onze vereniging bestaat al bijna 240 jaar en heeft ruim 2500 leden in 26 lokale departementen; van Drenthe tot Zeeland. 

   

  Lees verder

  De Maatschappij:
  Openbaar Bestuur

  Zolang De Maatschappij bestaat hebben vertegenwoordigers van de overheid een belangrijke rol gespeeld. Dat blijkt uit ons ledenbestand dat voor circa 25% bestaat uit vertegenwoordigers van overheid, departementen, provincies en gemeenten. In de praktijk zijn het vaak de hogere ambtenaren en bestuurders die actief zijn in ons netwerk.

   

  De Maatschappij:
  Kennisinstellingen

  Educatie is misschien wel de best denkbare term om de idealen en doelstellingen van De Maatschappij zo kort mogelijk samen te vatten. Het belang van educatie is altijd bepalend geweest in de activiteiten van De Maatschappij. In ons ledenbestand en onder onze bestuursleden zijn vertegenwoordigers te vinden uit alle vormen van onderwijs.

   

  De Maatschappij:
  Bedrijfsleven

  Het ledenbestand van De Maatschappij bestaat voor meer dan 65% uit vertegenwoordigers van het private bedrijfsleven. Dat varieert van de bekende multinationals als Shell, Philips en Unilever tot een nieuwe generatie zelfstandige ondernemers uit bestaande en nieuwe business sectoren.

   

   

  De Maatschappij in de uitzending bij Tussen Kunst en Kitsch!

  De Maatschappij in de uitzending bij Tussen Kunst en Kitsch op woensdag 24 augustus a.s., u kijkt toch ook! Lees verder | Reageren

  Jaarcongres 2016 "De Duurzaam Dynamische Delta"

  Schaalvoordelen? Bestaan die nog? Lees verder | Reageren

  Helpt u mee aan de online profilering van De Maatschappij?

  De Maatschappij wil graag de verbinding leggen met haar leden en met partijen die nog niet tot het ledenbestand horen maar die wel een waardevolle gesprekspartner kunnen zijn. Waardevol om kennis mee te delen en projecten mee te realiseren die bevorderend zijn aan de Nederlandse maatschappij in zijn algemeenheid. Een doelstelling die al sinds 1777 vaste kernwaarde is van De Maatschappij als netwerkorganisatie.

  En daar hoort ook social media bij. Als geïntegreerd onderdeel in de communicatie-uitingen van De Maatschappij met haar leden en met haar doelgroepen.

  Daarom vragen wij u, als lid, ook - vrijblijvend - een bijdrage te leveren aan een betere, interactievere online profilering van onze netwerkvereniging. Heeft u een Twitter-, Facebook- of LinkedIn-profiel, word lid en deel uw ervaringen, evenementen en discussies binnen netwerkgroepen van De Maatschappij.

         

  Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij het landelijk bureau info@de-maatschappij.nl.

  Over De Maatschappij

  De Maatschappij is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit openbaar bestuur, bedrijfsleven en kennisinstellingen. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek en inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Onze vereniging bestaat al bijna 240 jaar en heeft bijna 30 lokale departementen; van Drenthe tot Zeeland. We zijn er trots op dat Koning Willem Alexander onze beschermheer is.

  We nemen initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. Onze departementen organiseren bijeenkomsten, we organiseren jaarlijks een landelijk congres en initiëren maatschappelijke projecten. Iedereen is van harte welkom bij De Maatschappij.  Kijk naar al onze departementen en evenementen.

  Evenementenkalender
  25 aug 25 augustus Fieldtrip: LNG-importterminal met toegang tot Noordwest-Europa
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Rotterdam, Westhoek Tijd : 16:00-19:00
  26 aug Een inspirerende varende lunchbijeenkomst op de Zaan!
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Zaanstreek-Waterland Tijd : 12:00-15:00
  26 aug Spoffin op locatie - helpende handen gezocht
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Eemland Tijd : 14:00-16:00

  De Europese politieke les van het gaspedaal

  Groot-Brittanniƫ ligt eruit. Het Verenig...
  Lees verder

  Departement Oost-Brabant viert 80-jarig jubileum

  Dan vier je als netwerkvereniging je 80-jarig jubileum....Lees verder

  Lees hier de digitale nieuwsbrief van De Maatschappij met nieuws over de bijeenkomsten, inspirerende initiatieven, activiteiten en een stukje historie van De Maatschappij.

                                  

  De Maatschappij als leerbedrijf

  Vanaf nu is De Maatschappij geregistreerd als erkend leerbedrijf, dit schept de mogelijkheid om op het landelijk bureau met stagières te gaan werken. Kent u iemand voor wie dit wellicht interessant zou kunnen zijn, dan horen wij dat graag.

  Powered by Utilize Business Solutions B.V.