Inloggen leden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 • De Maatschappij:
  Verbindend, inspirerend en vernieuwend!

  De Maatschappij is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek en inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Onze vereniging bestaat al bijna 240 jaar en heeft ruim 2500 leden in 26 lokale departementen; van Drenthe tot Zeeland. 

   

  Lees verder

  De Maatschappij:
  Openbaar Bestuur

  Zolang De Maatschappij bestaat hebben vertegenwoordigers van de overheid een belangrijke rol gespeeld. Dat blijkt uit ons ledenbestand dat voor circa 25% bestaat uit vertegenwoordigers van overheid, departementen, provincies en gemeenten. In de praktijk zijn het vaak de hogere ambtenaren en bestuurders die actief zijn in ons netwerk.

   

  De Maatschappij:
  Kennisinstellingen

  Educatie is misschien wel de best denkbare term om de idealen en doelstellingen van De Maatschappij zo kort mogelijk samen te vatten. Het belang van educatie is altijd bepalend geweest in de activiteiten van De Maatschappij. In ons ledenbestand en onder onze bestuursleden zijn vertegenwoordigers te vinden uit alle vormen van onderwijs.

   

  De Maatschappij:
  Bedrijfsleven

  Het ledenbestand van De Maatschappij bestaat voor meer dan 65% uit vertegenwoordigers van het private bedrijfsleven. Dat varieert van de bekende multinationals als Shell, Philips en Unilever tot een nieuwe generatie zelfstandige ondernemers uit bestaande en nieuwe business sectoren.

   

   

  Jaarcongres 2015 legt verbinding tussen ontwikkeling en voedselvoorziening

  Historische locatie in Veenhuizen plek voor inspirerend jaarcongres met het thema: Het geweten van het eten. Lees verder | Reageren

  Newasco De Hoop winnaar van de LEF prijs 2015

  De Maatschappij op Youtube

  Met video's van congressen, seminars en bijeenkomsten!

  Korte impressie van het jaarcongres 2014 met thema Veerkracht in Zutphen. De compilatie van beelden laat een sfeer en indruk zien van het jaarlijkse congres van De Maatschappij. Er zijn twee filmpjes gemaakt over het jaarcongres.

  Klik hier om naar het youtube kanaal van De Maatschappij te gaan om het andere filmpje te bekijken!

  Het oudste netwerk van Nederland

  Opgericht in 1777 en ook nu nog een levende vereniging met ruim 2600 leden! Ontdek de bewogen geschiedenis van De Maatschappij van de oprichting in 1777 in de tijd van Voltaire en Rousseau tot het heden.

  Vergadering des Oeconomischen Taks. Eerst gehouden in de zaal van het diaconie Huijs te Haerlem.

  Klik hier voor een overzicht van de geschiedenis van De Maatschappij
   

  Evenementenkalender
  29 apr Ontbijtsessie Tour d’ Diamant Harderwijk 'Talent'
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: NW Veluwe en Flevoland Tijd : 07:30-09:30
  30 apr Bedrijfsbezoek aan afvalzorg te Nauerna
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Zaanstreek-Waterland Tijd : 12:00-14:00
  08 mei Medisch Specialistische Zorg in Transitie
  Meer info | Aanmelden
  Dep.: Zwolle Tijd : 12:00-14:00

  Moet je je aan een afspraak houden?

  Een voorbeeld van een socratisch gesprek...
  Lees verder

  Geruchten, Valse Aangiften en Lik op Stuk

  Harald Merckelbach schetste wat er mis kan gaan als geruchten de kop op steken en er een 'valse' aangifte wordt gedaan.Lees verder

  Maatschappij Belangen 2015

  Maatschappij Belangen is hét digitale magazine voor de leden van De Maatschappij. Met nieuws over de bijeenkomsten, inspirerende initiatieven en activiteiten van De Maatschappij.

  In deze editie onder andere: de oproep aan ondernemers om zelf initiatief te tonen als ze iets willen veranderen en het verhaal over een effectieve aanpak van kleine criminaliteit in Zuid-Limburg. Ook vindt u in deze editie meer informatie over de locatie van het jaarcongres en de uitwerking van het Groeidebat.  

  Klik hier voor de nieuwste Maatschappij Belangen!

   

  Sprekerskabinet

  De Maatschappij organiseert bijeenkomsten met prominente sprekers uit het bedrijfsleven, de overheid en de kennisinstellingen. Ook nieuwsgierig naar de sprekers van De Maatschappij? Naar sprekerskabinet


   

  Powered by Utilize Business Solutions B.V.